Weerbericht

Vanuit het noorden zon

Verwachting voor vandaag dinsdag:

Vanochtend trekt een zwakke storing met lichte winterse neerslag van noord naar zuid doorheen ons land met lokale gladheid. Daarachter wordt het in de voormiddag vanuit het noorden zonnig en wordt het droog. De maxima schommelen tussen 4 graden ten zuiden van Samber en Maas en Maas en 8 graden in Vlaanderen. De matige wind waait uit de noord of noord oost sector.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het helder met aan het eind van de nacht over het westen meer bewolking. In sommige streken kan zich nevel of mist gaan vormen. De minima situeren zich tussen -6 graden in de Ardennen, rond -2 graden over het centrum van het land en rond het vriespunt aan zee.

Verwachting voor morgen woensdag:

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met vanuit het westen kans op een lichte regenbui. Ten zuidoosten van een Samber en Maas is het blijft het vrij zonnig. De maxima klimmen naar 3 graden in de Hoge Venen en zeven of 8 graden in andere streken. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Vooruitzichten voor donderdag tot en met zaterdag:

De dagen erna is het licht wisselvallig met op donderdag doortocht van een storing met regen. In de Ardennen valt de neerslag hoofdzakelijk in de vorm van smeltende sneeuw. De maxima liggen op donderdag tussen 2 en 8 graden en de dagen daarna wordt het 7 tot 12 graden. In de Ardennen blijven de nachten koud met minima rond het vriespunt.

Buienradar België

Satelliet en buienradar