Weerbericht

Zonnig, droog en erg warm

Verwachting voor vandaag zaterdag:

Vanochtend hangen er over het westen van België eerst nog vrij veel wolken met lokaal kans op een buitje. Voor de rest is het zonnig, maar er drijft ook sluierbewolking over. In de namiddag wisselen zonneschijn en stapelwolken elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog. De warme maxima schommelen tussen 23 of 24 graden in de Ardennen en 28 of 29 graden in het centrum en de Kempen. Aan de kust wordt het 26 graden. Daar draait de wind later naar noordoostelijke richtingen waardoor het afkoelt. In het algemeen is de wind matig uit het oosten tot zuidoosten.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een (onweerachtige) bui. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De minima schommelen tussen 13 graden in de Ardennen en 18 graden in steden als Antwerpen, Luik en Brussel. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten.

Verwachting voor morgen zondag:

Morgen is het zonnig en warm met maxima tussen 22 en 26 graden in de Ardennen en tussen 26 en 29 graden elders. In de Kempen stijgt de temperatuur naar een tropische 30 graden. In de loop van de dag en avond vergroot de kans op lokale onweersbuien. De wind is meestal matig uit richtingen tussen oost en zuidoost.

Vooruitzichten voor maandag tot en met vrijdag:

De dagen erna blijft het eerst nog zomers warm met maxima tussen 25 en 30 graden. Verder zonneschijn, maar ook soms hevige onweersbuien met plaatselijk veel neerslag, hagel of rukwinden. Tijdens de tweede helft van de week wordt het minder warm. De kans op onweersbuien is echter nog vrij groot.

Buienradar België

Satelliet en buienradar