Weerbericht

Regen- en onweersbuien

Verwachting voor vandaag maandag:

Vandaag is het dikwijls zwaar bewolkt met sporadisch opklaringen en regen-, en onweersbuien die lokaal hevig kunnen uitpakken met hagel en veel water. De maxima klimmen naar 20 graden in de Ardennen en langs de kust tot 23 graden in de Kempen. De zuidwestenwind neemt toe tot matig en langs de kust tot matig of vrij krachtig.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het dikwijls zwaar bewolkt met verspreid buien en afnemende kans op onweer. Minima liggen tussen 12 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden in andere streken. De wind ruimt naar het westen en waait meestal matig.

Verwachting voor morgen dinsdag:

Morgen is het wisselend bewolkt met eerst nog een enkele bui. In de loop van de namiddag volgen vanuit het westen zonnige perioden en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 21 graden langs de kust en op de Ardense Hoogten en 23 tot 25 graden in andere streken. Er waait een matige westenwind.

Vooruitzichten voor woensdag tot en met vrijdag:

De dagen erna wordt het tijdelijk zomers warm. Woensdag en donderdag zijn er perioden met zon met maxima die klimmen naar 22 graden langs de kust en 28 graden in de Kempen en in Belgisch-Lotharingen. Donderdag in de namiddag of avond verwachten we vanuit het westen doortocht van een storing met buien en kans op onweer. Vrijdag zijn er perioden met zon en landinwaarts stapelwolken en blijft het droog. De temperatuur gaat weer naar beneden en varieert tussen 20 graden aan zee en 23 graden in de Kempen.

Buienradar België

Satelliet en buienradar