Weerbericht

Vrij zonnig en warm

Verwachting voor vandaag woensdag:

Vandaag start in het zuidoosten met bewolking. Verder is er opnieuw veel ruimte voor de zon, maar er trekt ook sluierbewolking over het land. Vooral in het westen en noorden kan de zon hierdoor minder fel schijnen. In de middag ontstaan ook stapelwolken. De meeste wolken komen voor aan de Franse grens en boven de Ardennen, maar de wolken groeien zeer waarschijnlijk niet uit tot een bui. Er waait een zwakke, aan zee matige, westen- tot noordwestenwind. In de loop van de middag en avond draait de wind naar het noorden. Het wordt in het centrum opnieuw warm met 24 graden in de Ardennen tot 28 in de Kempen. In het westen wordt het 22 graden op de stranden tot 26 in Gent.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en schijnt eerst nog de zon. Vannacht is het helder of licht bewolkt en koelt het af naar 12 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen. De zwakke wind waait uit het noorden-, tot noordoosten.

Verwachting voor morgen donderdag:

Morgen is het opnieuw zonnig met velden met hoge sluierbewolking en kan er in het binnenland opnieuw stapelbewolking ontstaan. Het blijft de ganse dag droog. De maxima klimmen naar 23 graden aan zee en 29 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot hooguit matig komt uit het noordoosten. Langs de kust waait in de middag een matige bries vanaf zee.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met zondag:

De dagen erna zijn er perioden met zon en neemt vanaf vrijdagavond stilaan de kans op een regen-, of onweersbui toe. De maxima liggen vrijdag tussen 24 en 29 graden. Zaterdag wordt het even minder warm met maxima die zich bewegen tussen 21 en 25 graden. Vanaf zondag wordt het terug zonniger en warmer.

Buienradar België

Satelliet en buienradar