Weerbericht

Zeer hete dag met veel zon

Verwachting voor vandaag dinsdag:

Vandaag is het vrij zonnig met alleen wat hoge sluierbewolking en wordt het erg warm. De maxima stijgen naar 27 graden aan zee en 30 tot 36 graden in het binnenland. De hoogste maxima verwachten we boven de zandgronden in de Kempen. Later in de namiddag koelt het langs de kust af naar 20 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het helder met in het westen kans op lage bewolking vanaf zee. De minima komen uiteindelijk uit tussen 16 graden aan zee en 21 graden in het zuidoosten. Er waait een zwakke tot matige naar noord of noordoost krimpende wind.

Verwachting voor morgen woensdag:

Morgen is het vrij zonnig met in het westen eerst kans op lage bewolking. We verwachten grote verschillen in temperatuur. Het wordt nog maar 20 graden aan zee, 27 graden in de Kempen en zelfs nog een zinderende 35 graden in Belgisch Lotharingen. De noordenwind neemt toe tot matig en aan zee tot matig of vrij krachtig.

Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag:

De dagen erna blijft het tot in het weekend zonnig en droog. De maxima schommelen eerst tussen 20 en 31 graden. In het weekend wordt het in het binnenland weer overal tropisch heet met maxima tussen 30 en 34 graden.

Buienradar België

Satelliet en buienradar