Weerbericht

Mix van opklaringen en buien

Verwachting voor vandaag dinsdag:

Vandaag is het wisselend bewolkt met een enkele bui, later op de dag bestaat er kans op korrelhagel en smeltende sneeuw in de Hoge Venen. Het wordt 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden langs de kust. Er waait een matig tot vrij krachtige en aan zee vrij krachtige of krachtige westenwind.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht trekken winterse buien doorheen ons land. In de Ardennen verwachten we sneeuwbuien en kan zich een sneeuwlaag vormen. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen, 1 graad in de Kempen en 4 graden langs de kust. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige westenwind.

Verwachting voor morgen woensdag:

Morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt met winterse buien en sneeuwbuien in de Ardennen. In de namiddag neemt de buienneiging af. De maxima schommelen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen, 6 graden in de Kempen en 7 graden langs de kust. De westen- tot noordwestenwind waait matig en langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten voor donderdag tot en met vrijdag:

De dagen erna verplaatst zich op donderdag een lagedrukgebied over het noorden van Frankrijk naar het oosten. Deze zorgt voor regen en smeltende sneeuw en voor sneeuwval in de Ardennen. Het wordt rond het vriespunt in de Ardennen en 5 graden in het westen. Vrijdag zorgt een wig van hogedruk voor een tijdelijke weersverbetering. Eind van de namiddag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De maxima klimmen naar 3 tot 7 graden.

Buienradar België

Satelliet en buienradar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.