Weerbericht

Opklaringen, later (onweer)buien

Verwachting voor vandaag woensdag:

Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Pas tegen het eind van de namiddag verwachten we vanuit het zuidwesten enkele buien met kans op onweer en windstoten. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden boven de zandgronden in de Kempen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind met kans op windvlagen.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond trekken de buien over het land naar het noordoosten. Vannacht wordt het overal droog met opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en komt uit het zuiden of zuidoosten.

Verwachting voor morgen donderdag:

Morgen laat eerst de zon zich zien. Al snel neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten met in de middag buien en lokaal mogelijk een donderslag. Het wordt frisser met maxima tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met zondag:

De dagen erna trekt er in het weekend een lagedrukgebied van west naar oost doorheen ons land. Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. In het weekend is het wisselvallig met geregeld regen of buien en is het fris voor eind april. De maxima komen niet hoger meer uit dan 8 tot 13 graden.

Buienradar België

Satelliet en buienradar