Weerbericht

Geregeld zon, maar ook een bui

Verwachting voor vandaag dinsdag:

Vandaag is het wisselend bewolkt met verspreid nog een laatste bui of een winterse bui op de Ardense Hoogten. In de Ardennen kan het nog lange tijd mistig of nevelig zijn. De maxima schommelen tussen 1 graad boven de sneeuw in de Ardennen, 7 graden in de Kempen en 8 graden langs de kust. Er waait een zwakke tot matige westenwind. Eind van de dag krimpt de wind naar het zuiden, op nadering van een wig van hogedruk.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht wordt het helder en koud met lichte vorst. Vooral in de Ardennen bestaat er kans op mist die kan aanvriezen. In de Ardennen gaat het boven de sneeuw matig gaan vriezen. De minima liggen tussen -10 graden boven een sneeuwdek in de Ardennen, -3 graden in de Kempen en rond het vriespunt aan zee. De zwakke wind waait uit het zuiden of zuidoosten.

Verwachting voor morgen woensdag:

Morgen na het verdwijnen van de eventueel aanwezige mist of lage bewolking – zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maxima klimmen naar 1 graad aan zee en 6 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit de zuidoost sector.

Vooruitzichten voor donderdag tot en met zaterdag:

De dagen erna blijft het voorlopig droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het wordt stilaan zachter met maxima oplopend naar 6 tot 10 graden op zaterdag. In de nacht naar donderdag verwachten we in de Ardennen nog lichte vorst.

Buienradar België

Satelliet en buienradar